Thursday, 8 December 2011

runsing dan bingung??

ermmm....da dkat sebulan keje ingtkn settle msalah....huhu tp ble nmpk die...rsa syg 2 tmbul blk...y???
n datang pula seseowg...kami juz kwn tp xth la die anggap pe lak kn...haha
cinta datang n pergi....arghhhhh......
pning2...wt skit kpala je ble fkir....bek ak cbe syg n cintakn asyraf....tp prlukan mse yg pnjang....
tolong la kwn2.....runsing sgt2 nie....

Thursday, 3 November 2011

kejam ke diriku nie??

npe skank yana rsa mcm yana mrampas seseorang 2 dr owg len??
yana juz mnat je dlu tp skank die dicc yana..
yana rsa srba slh sgt...ble tgk wall gurl 2 rsa sdih sgt kt die...die berhak bhagia tp mcm yana da merampas nye plak..yana pnh rsa mcm ne seseorang 2 mrampas bf kte..skit nye...tp die ckp dlu yg die xpnh rsa bhagia...die nak mcm owg len hapy je...skank yana da mle sygkn die sgt2...yana cbe bhagiakn die...die snggup berkorban apa sje demi yana....die xpnh berkira pown...Ya Allah salah ke hamba mu ini....

Wednesday, 28 September 2011

Tidak Mampu Hidup Sendiri...!!


Tuhan menciptakan lelaki dan perempuan dengan tujuan agar
keduanya saling mengenal, menyanyangi dan saling membantu.
        Keduanya pun punya tugas yang sama, iaitu membina
kehidupan meskipun ada perbezaan cara dan etika dalam diri
masing-masing. Oleh itu, peranan inilah yang dapat membantu
 keduanya merealisasikan fungsinya sebagai makhluk
                                 di muka bumi ini.

                           Ayah dan ibu contohnya,
disebabkan mereka memiliki tanggungjawab berbeza maka
keluarga anda dapat hidup dengan baik. Cuba bayangkan
sekiranya keduanya saling tidak membantu....pasti keluarga anda
                              tidak akan bahagia.

         Kerana itulah lelaki dan perempuan
tidak boleh hidup terpisah. Jadi wajarlah jika lelaki
         dan perempuan saling jatuh cinta.

Saturday, 10 September 2011

xsangka...

semalam blk dr poli, asyraf amik yana...then blk ikt jln parlimen...yana usha2 kete then yana terserempak ngan kete E..yana tgk no plat kete die pergghh mmg konfom E.. trus yana usha tepi...xnak la E nmpk yana...kalo x abiz la...mlas nak ungkit ksh lma...wt skit ati yana je...bengang kt E msh ada...npe la tbe2 nmpk kete E???? mle2 nak la gak usha E ngan spe tp xnak la pndang tkut kantoi plak...haha yg pnting ksah yana ngan E da lma terbuku..xde pape g antara yana ngan E...setelah kian lma xnmpk akhrnye nmpk gak smlm.....mmg dugaan btol...sbar2 yana....
ingt nak rhsiakn dr asyraf tp kami da jnj xde rhsia antara kami...so yana cite gak la smlm...nsib bek asyraf fham & caye kt yana...syg sgt2...

Wednesday, 31 August 2011

raya tahun nie xmeriah sgt bg yana...

ya allah, bukan yana xbersyukur dapat raya cuma xmeriah mcm dlu disebabkan yana xbpe shat sgt 2 yg nmpk xmeriah je. raya thn nie pown biskut mhupun kek xwt pown. mak juz suh yana rhat. erm dugaan yana kn...erm tp yana hapy jga la still dpt raya ngan family sume..5 ari berada di hospital mcm setahun lak...skitnye teramat la sgt. yana bersyukur diberi ksempatan dpt raya kt umah bkn di hospital...maaf ye kwn2 sbb wt kamu sume rsaukn yana..bkn xnak bgth tp bia la kamu sume hapy nak celeb8 raya...2 yg diam2 je...hehe selamat hari raya kwn2 ku sume....

Friday, 12 August 2011

rindunye kt my mok...huhu

padahal bru seminggu xjmp tp rndunye mcm bertahun plak..haha
tp mmg jujo la rndu gler kt my mok nie....ntah apa la die wt kt kl...huhu
syg mmg syg...tp rsau ada gurl len cbe rmpas die...xsnggup la..yana sygkn die je..
die ckp die hnya sygkn yana so yana pgang kata-kata die...juz luv him...erm dlm bab nie kte kena la saling mempercayai antara satu sama len supaya hubungan berkekalan...syg kt mok sgt2 taw...

Saturday, 30 July 2011

sahabatku...

ya allah, agk terkejut yana mlm tu bila terima panggilan yang menyatakan asyikin kawan baik yana excident....yana nak sgt tengok dia mlm tu tapi keadaan xmengizinkan...yana agk kecewa...yana cuba mcm2 cara untuk tolong dia walaupown dari jarak jauh...yana carikan alamat rumah dia...keesokkan hari yana datang juga untuk jenguk dia...ya allah, terkejut gak tengok keadaan dia mcm tu...xsangka...muka dia lebam2...mnakala tulang mata belah kiri dia patah...engkau kuatkan dia ya allah...dia la sahabatku yang yana syg...yana doakan smoga asyikin cepat sembuh ye...

thanx....

yana sgt2 berterima kasih kepada asyraf kerana dia berikan kebahagiaan kepada yana selama nie..walaupown baru je kenal tapi kami macam da lama kenal la pulak..huhu asyraf yang yana kenal xsama dgn boy2 yang lain sebelum  nie...yana bersyukur dapat kenal dgn asyraf...dia seorang yang berbudi bahasa, baik, hormat org tua...2 yg buat yana sygkan dia sgt...asyraf sentiasa ada masa buat yana...yana happy... heheyana yakin asyraf xkan lukakan hati yana...yana berharap sgt....semoga xde rintangan yang menghalang cinta kami...aminn.....

Wednesday, 20 July 2011

cinta hatiku..!!

raf & ana
asyraf bin amir hamzah my loving couple...first time yana jtuh cinta dengan asyraf masa hari pendaftaran yana di politeknik. hati berdebar-debar bila nampak asyraf. yana nak sgt kenal dengan asyraf tapi segan pula..hehe. hari demi hari akhirnya kami kenal. kami kua makan bersama. mmg seronok la lagi-lagi dapat bersama dengan owg yang kita suka..tanggal 7 jun 2011 kami telah dianggap couple...wow, cinta kami mekar hngga ke hari nie..thanx so much my dear. i luv u so much...


luv him so much...

Thursday, 7 April 2011

bila hatiku disakiti....

erm CINTA....yana da bosan dengan perkataan tu. macam-macam dugaan da yana lalui... yana tension sangat bila bercouple..kenapa boy sekarang suka bermain dengan kata-kata....bila bercakap manis je dengar tapi kenyataan nya tipu...cakap tak pandai bercinta konon tapi di belakang ada girlfriend lain...isy memang bengang la...kita di sini setia kat dia tapi belakang kita dia wat hal lak...memang bagos la...macam nie ke nak sehidup semati...isy dari hati sakit baik hidup single je...hati pown senang xde masalah....bengang...bengang..bengang sangat...nasib baik la yana malas nak gaduh kalau tak lain pulak jadinya....huhu

Saturday, 19 March 2011

TIPS MENEPIS CINTA REMAJA

Tegas dengan prisip diri.
  • Meletakkan misi yang jelas dalam hidup.
  • Bersahabat dengan rakan-rakan sejantina yang soleh.
  • Mengekang hawa nafsu.
  • Mendekati majlis ilmu.
  • Menyibukkan diri dengan hobi dan minat berfaedah.
  • Akrab dengan Allah dalam ibadah.

Sunday, 13 March 2011

MAKANAN KESUKAANKU DONUT..











yummmmm.....sedapnya...akhirnya dapat juga yana makan donut setelah sekian lama mengidam..hehe...kalau nak tahu yana pantang jumpa donut or roti....kalau nampak orang makan habis la kena kebas...jahat kan..dalam seminggu mesti kena makan kalau tak nanti susah tidur malam la jawabnya...mengenangkan donut..haha..itu sebab pipi yana da macam donut....sampai sepupu yana sendiri cakap yana pakai botox...ada ke patut...biasa la yana makan je naik kat pipi...badan tetap maintain...haha...memang pelik kan...

MY BIG FAMILY AT HOME...


ini la family yana....ayah yana MOHD RAZIB BIN OSMAN...mak yana pula NORMAHWATI BINTI SULAIMAN....hehe...anak sulung dalam family ini siapa lagi kalau bukan yana sendiri...adik kedua yana MUHAMMAD HAFIZ BIN MOHD RAZIB dia sekarang menyambungkan pelajaran di poly-tech mara....adik ketiga pula MUHAMMAD SYAFIQ BIN MOHD RAZIB....masih duduk di rumah sementara menunggu result "SPM" keluar...adik fiq tak tinggal bersama kami tapi dia tinggal bersama atuk dan nenek yana di johor...cerita pasal adik yana yang keempat pula MUHAMMAD SYARIFUDDIN BIN MOHD RAZIB....adik yana ini special sikit sebab dia "OKU"...adik yana ini bisu dan pekak...kadang-kadang kita dapat dengar dia bercakap...betul...macam tak percaya je...adik kelima NURSYUHAIDAH BINTI MOHD RAZIB....dia masih belajar di tingkatan tiga...adik keenam NURAISYAH BINTI MOHD RAZIB....masih di tahun lima...dan adik yang terakhir pula MUHAMMAD AKMAL BIN MOHD RAZIB dia baru 9tahun....yang ini pun tinggal bersama makcik yana tapi dekat kuala lumpur gak la....hehehe...so ini la kisah tentang family yana...my big family....one happy family at home....(",)

Saturday, 12 March 2011

DIRIKU..!!


nama diberi NURLIYANA BINTI MOHD RAZIB..dilahirkan pada 1 MEI 1990..panggilan manja yana or nana...suka makan, makan dan makan..hehe tapi badan tetap kurus...bila masa lapang yana akan melayari internet...biasa lah nak chatting bersama rakan-rakan...hehe..kampung yana dekat johor bahru..rumah pulak di taman keramat...senang-senang datang lah ye...fanatik sangat kt warna ungu, merah and kelabu...bab lepak pulak, yana lebih suka dok dekat rumah...bosan la kalau keluar tanpa tujuan kn...huhu  yana suka berkawan tapi no couple...takut dikecewakan lagi itu sebab tak nak ada komitmen...tapi kalau nak cari kawan tu biar la masa susah dan senang dia sentiasa ada disisi...ermmm....yana minat dalam bidang bisnes..kalau boleh nak berjaya jadi seorang usahawan satu hari nanti...cakap pasal bisnes yana memang suka buat kek...yummm....favourite tu...kalau lalu depan kedai kek mesti kena singgah beli...sampai kawan tarik yana susah teruskan jalan..hehe...erm yana memang kuat makan sampai dapat panggilan yana gemuk tapi dari fizikal nya orang-orang yang lain tak perasan perubahan diri yana...hahaha...umur da meningkat tapi ada yang tak percaya...mereka cakap umur yana baru 14tahun...memang kelakar la...yana suka dengar lagu dan kacau orang...haha jahat kan...lagi-lagi kalau adik yana tengah tidur habis la kena buli...yana ada 7 orang adik beradik...3 gurls and 4 boys...ayah yana MOHD RAZIB BIN OSMAN sekarang berumur 48tahun...mak yana pulak NORMAHWATI BINTI SULAIMAN dan berumur 45tahun...mereka kategori yang baik la...kalau tak percaya datang la rumah jumpa mereka...so dah panjang lebar berceloteh pasal diri yana....jumpa lagi...

Tidak Mampu Hidup Sendiri...!!

Tuhan menciptakan lelaki dan perempuan dengan tujuan agar
keduanya saling mengenal, menyanyangi dan saling membantu.
        Keduanya pun punya tugas yang sama, iaitu membina
kehidupan meskipun ada perbezaan cara dan etika dalam diri
masing-masing. Oleh itu, peranan inilah yang dapat membantu
 keduanya merealisasikan fungsinya sebagai makhluk
                                 di muka bumi ini.

                           Ayah dan ibu contohnya,
disebabkan mereka memiliki tanggungjawab berbeza maka
keluarga anda dapat hidup dengan baik. Cuba bayangkan
sekiranya keduanya saling tidak membantu....pasti keluarga anda
                              tidak akan bahagia.

         Kerana itulah lelaki dan perempuan
tidak boleh hidup terpisah. Jadi wajarlah jika lelaki
         dan perempuan saling jatuh cinta.

BEST FWEN..


KAWAN
bukan satu tapi berjuta,
bukan untuk diguna tapi untuk dijaga,
bukan untuk dimusuhi tapi untuk disayangi,
bukan untuk sementara tapi selamanya,
bukan untuk dilupa tapi untuk diingati,
bukan untuk ditinggalkan tapi untuk dirindui,
bukan hanya disini tapi dimana-mana,
bukan setakat disini tapi hingga hujung nyawa..

Ya Allah
sentuhkanlah hati sahabatku ini saat dia jauh darimu,
peluklah hatinya saat dia mencintai sesiapa lebih darimu,
peliharalah imannya selalu,
Ya Allah...amin